Välkommen till en heldag på Borrabo!

10.00 - 18.00 Åtta timmars intensivkurs om permakultur!

 

Klä dig efter väder. Vi kommer att vara utomhus under delar av dagen, även om det regnar.

 

Vi börjar med en fika tillsammans, antingen i Brygghuset eller på Västan, vår stora altan åt väster, beroende på väder och vind.

 

Sedan går vi en två timmar lång runda i vår permakulturträdgård. Vi vandrar genom köks-skärgården, salsträdgården och den blivande skogträdgården. Vi går till smedjan nere vid bäcken, rundar vår uråldriga lada och avslutar vid växthuset/pannhuset.

Promenaden är en slags gående föreläsning, du får tillfälle att anteckna och ställa frågor under turens gång.

Du kommer här få höra talas om permakulturetik, permaprinciper och permametoder som sektorsanalys, permakulturzoner, ekonätverksbygge och vattenhantering samtidigt som du kan se hur detta kan se ut i praktiken.

 

När vi kommer tillbaka till mangården igen kl 12.30 är det dags för en stadig när-och/eller härodlad lunch. Vi kan berätta precis vem som har odlat eller fött upp allt du äter på Borrabo. Allt är ekologist så klart. Även kaffet på maten :)

 

Efter en timmes lunchpaus får du lyssna till en föreläsning kring en rad andra permakulturella principer som kommer till god nytta när du vill samarbeta med ekosystem. Gå från helhet till detalj, hitta flaskhalsar, var uppmärksam på gränser och nischer, hellre mångfald än enfald osv.

 

Därefter är det dags att hålla permaverkstad! I grupper om 3-4 personer tänker och planerar vi en permakulturträdgård tillsammas. Med hjälp av papper och färgpennor, modellera och modeller, tänker och leker vi oss fram genom att använda dagens intryck. Handen minns det hjärnan glömmer!

 

Klockan 16.30 serveras en god soppa med tilltugg och den sista timmen mellan kl. 17.00 - 18.00 går vi tillsammans genom reslutatet av dagens arbete och får tillfälle till avslutande frågor. Du kan då också passa på att köpa ett signerat exemplar av vår bok till ett nedsatt pris.

 

Pris: 1295 sek