Välkommen till en heldag på Borrabo!

10.00  - 18.00  Åtta timmars intensivkurs om permakultur!


Klä dig efter väder. Vi kommer att vara utomhus under delar av dagen, även om det regnar.


Vi börjar med en fika tillsammans vårt gamla i Brygghus. Där presenterar vi oss också för varandra och Ylva inleder dagens arbete med att berätta lite om Borrabo genom tiderna och om de permakulturprinciper som vi använder för att skapa vår trädgård.


Sedan går vi en två timmar lång runda i vår permakulturträdgård.  Vi vandrar genom våra permakulturzoner, från vildmarksreservatet nere vid bäcken,upp genom gethagen och vår blivande skogsträdgård med hügelbäddar och kedjedammar och avslutar med slinger-trädgården och köks-skärgården vid växthuset/ pannhuset. Promenaden är en slags gående föreläsning, där du får tillfälle att anteckna och ställa frågor under turens gång.

Du kommer här att få höra talas om permakulturetik, permaprinciper och permametoder samtidigt som du kan se hur det kan se ut i praktiken.


Kl. 13.00 är det dags för en stadig när-och/eller härodlad lunch. Vi kan berätta precis vem som har odlat eller fött upp allt du äter på Borrabo. Allt är ekologist så klart. Även kaffet på maten :)


Efter en timmes lunchpaus får du lyssna till en föreläsning om hur matjordens mikroliv ser ut och fungerar. Modern mikrobiologi ger stort hopp om framtiden!


Därefter är det dags att hålla permaverkstad! I grupper om 3-4 personer tänker och planerar vi en permakulturträdgård tillsammas. Med hjälp av papper och färgpennor, modellera och modeller, tänker och leker vi oss fram genom att använda dagens intryck.

Grupperna redovisar sedan för varandra hur de tänkt när de arbetat. Handen minns det hjärnan glömmer!


Klockan 17.00 serveras kvällsmat, mellan kl. 17.00 - 18.00 äter vi och går vi tillsammans genom reultatet av dagens arbete och får tillfälle till avslutande frågor. Du kan då  också passa på att köpa ett signerat exemplar av vår bok till ett nedsatt pris.


Pris: 1295 sek

Röster från våra kursdeltagare:


Tack för en mycket inspirerande dag!

Mycket kunskap som förmedlas på ett lättförståeligt och humoristiskt sätt.

Ylva delar erfarenheter & misstag på ett personligt och öppet sätt.

Tack också för smarrig mat!


Uppskattar verkligen pedagogiskt inlärande. Så viktigt med så bra bildspel och bra upplagt, varvat teori och praktik.

Dessutom underbar mat. Känner mig omhändertagen och välkomnad.

Mysigt att börja vid en levande eld, något särskilt med det.

Jag är mycket nöjd med dagen


Mycket, mycket kunnig Ylva, ett lärarproffs som verkligen lärde ut bra.

Inspirerande miljö och ett långt gånget miljötänk. Mycket god mat och inspirerande hem i det stora hela.

Så himla bra, trevligt, lärorikt och snyggt!